Det specialespecifikke uddannelsesudvalg drøfter på sine møder spørgsmål om specialets lægelige videreuddannelse.

Udvalget arbejder på at sikre og udvikle en ensartet, høj kvalitet i speciallægeuddannelsen på alle uddannelsessteder i Videreuddannelsesregion Nord.

Her finder du dagsordener og referater fra udvalgets arbejde:

Abonnér

Dagsordner og referater

Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum

Referat
til
mødet i Patologisk anatomi og cytologi - uddannelsesudvalg
den 2. maj 2022 kl. 12:30
i Mødelokale 1, Indgang F - Skovlyvej 17, Regionshospitalet Randers, 8930 Randers NØ

 


Sagnr.: 1-30-72-251-18

1. Rundvisning på afdelingen

Sagsfremstilling

Vi starter med rundvisning på patologiafdelingen.


Afdelingen findes ved Dronningborg Boulevard via kapellets indgang (indgang 6). Ring evt. til Dorte Kjær på 26 28 45 69, hvis du har brug for guide eller hjælp til at blive lukket ind. Alternativt, og det er nok tættere på mødelokalerne, er der indgang via Østervangsvej 48 (indgang 48), som ligger lige ved en større gæste/offentlig p-plads (betalingsparkering). Gå til højre i 'drivhuset', så kommer man til køkkenet og 2. rum til højre er vores konferencerum, hvor vi kan samles.


Oversigtskort:

https://www.regionshospitalet-randers.dk/siteassets/kort/oversigtskort_randers/rra-oversigtskort.pdf


Efter rundvisningen serveres der frokost.

Beslutning

Udvalget fik rundvisning på afdelingen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

2. Velkomst og godkendelse af dagsorden

Det indstilles,

at dagsordenen godkendes.

Sagsfremstilling

Der bydes velkommen til mødet, som finder sted i mødelokale 1, indgang F (blå elevator til etage 3), Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17.

Dagsorden er vedhæftet som bilag.


Forplejning: Frokost samt kage og kaffe.


Beslutning

Dagsordenen blev godkendt.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

3. Opfølgning på referat fra seneste møde

Det indstilles,

at referatet godkendes.

Sagsfremstilling

Astrid Petersen havde skriftlige bemærkninger til referatet.

Det opdaterede referat fra seneste møde den 23. november 2021 er vedhæftet som bilag.


Beslutning

Referatet blev godkendt.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

4. Nyt fra afdelingerne

Det indstilles,

der sker en gensidig orientering om nyheder af uddannelsesmæssig betydning siden sidste møde i uddannelsesudvalget.

Sagsfremstilling

Hver afdeling orienterer om uddannelsesmæssige problemstillinger og nye uddannelsestiltag fra afdelingen.


Der foreslås en gensidig orientering om evt. uddannelsesmæssige problemstillinger og uddannelsestiltag i forhold til to forskellige perspektiver:


  1. En generel orientering om nyheder af uddannelsesmæssig betydning.

Hver afdeling deler evt. nyheder, problemstillinger og andet relevant til fælles orientering og refleksion.


  1. En mere specifik orientering under overskriften 'stjæl vores gode ide'.

Hver afdeling bedes præsentere et vellykket uddannelsestiltag, som vurderes generelt relevant og overførbart.

Beslutning

HE Midt, Viborg:

  • Der er i øjeblikket to introlæger, der startede september. Der var planlagt en yderligere introduktionslæge pr. 1. maj 2022, men stillingen blev ikke besat. Der er desuden to hoveduddannelseslæger i deres 3. år.
  • Der arbejdes på en mentorordning for afdelingslæger, hvor der bl.a. er fokus på supervision af uddannelseslæger. Der kan være opfølgning på dette ved et senere møde i uddannelsesudvalget.


AUH:

  • Der er i øjeblikket otte hoveduddannelseslæger, én retsmediciner og tre introlæger. Der er et godt sammenhold blandt uddannelseslægerne.
  • Der blev afholdt 3-timersmøde i efteråret, hvor et af resultaterne heraf var, at der er blevet indført casebaseret undervisning. Det er uddannelseslægen, der præsenterer en case.
  • Der er etableret en månedlig forskningsklub. Der er mulighed for at præsentere sin forskning. Dette tiltag var også et ønsket fra uddannelseslæger.


Randers:

  • Der er blevet ansat en ny cheflæge per 1. maj. Afdelingen består desuden af to overlæger (hvoraf én går på pension september 2022), to afdelingslæger (begge på barsel til hhv. juni 2022 og februar 2023), én hoveduddannelseslæge og to introduktionslæger. Desuden er der tilknyttet to deltidskonsulenter. Uddannelse kan være skrøbelig pga. få speciallæger på afdelingen.
  • De yngre læger har afholdt multidisciplinære teamkonferencer (MDT) med gode resultater. Formen kan også bruges ved tilstedeværelse af speciallæger, hvor uddannelseslægerne særligt får trænet evnen til at præsentere.
  • Der er afholdt invers feedback for speciallæger.
  • Introlægerne er seks måneder på hver søjle i afdelingen.


Aalborg:

  • Der er i øjeblikket tre introlæger, men ingen er klar til det næste opslag. Der vil dog være færdige introduktionslæger til et eventuelt. genopslag i efteråret. Der er desuden ni hoveduddannelseslæger. Der opleves et godt samarbejde mellem uddannelseslægerne.
  • 3-timersmødet handlede om læger og ledelse. Der var desuden et ønske om mere fokus på forskning. Mødet affødte herudover et ønske om mere selvstændighed – både for speciallæger og uddannelseslægerne. Denne del bliver en del af vejledersamtalerne.
  • Der har også været oplæg om læge og ledelse, og der overvejes også et oplæg fra "Kirurgen og dirigenten". Der har desuden været undervisning i syv gode vaner, bl.a. det at være proaktiv, hvilket eksempelvis gælder i forhold til uddannelsesplan. Den uddannelseskoordinerende overlæge skal holde oplæg om transfer fra kurser til klinisk hverdag.
  • Der er lavet årshjul for UKYL-funktionen, som gør overdragelsen til en ny UKYL lettere.


Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

5. Nyt fra PKL

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget tager PKL's orientering om nyt siden seneste møde til efterretning.

Sagsfremstilling

Mikkel vil som PKL orientere om evt. relevante uddannelsesemner.


Efterfølgende en evt. drøftelse af emnerne i plenum.

Beslutning

Mikkel orienterede, om at målbeskrivelsen fortsat ikke er godkendt. Målbeskrivelsen er efterfølgende blevet godkendt.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

6. Deltid i den lægelig videreuddannelse

Det indstilles,

at udvalget tager orientering om deltid til efterretning.
at udvalget drøfter erfaringer med og råd om deltid i den lægelige videreuddannelsen inden for specialet.

Sagsfremstilling

Der var ved det seneste møde i november en drøftelse af deltid i den lægelige videreuddannelse, som har været behandlet i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse og ved en PKL-UKO-VUS-temadag. Udvalget ønskede at drøfte temaet nærmere ved dette møde.


Der var i december i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse en opsamling på temadrøftelsen (referat vedlagt). Videreuddannelsessekretariat vil orientere om pointerne herfra og formidle rammerne for uddannelse på deltid. Herefter kan udvalgte dele erfaringer med og råd om deltid inden for specialet.

Beslutning

Casper indledte med præsentation af hovedpointer fra diskussionen om deltid i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse og PKL-UKO-VUS-temadagen. Præsentationen er vedhæftet.


Aalborg Universitetshospital orienterede om, at de har haft gode erfaringer med forløb på deltid. Der er både erfaringer med introduktionslæger på deltid og hoveduddannelseslæger på deltid grundet hhv. personlige årsager og forskning. Det er vigtigt, at der inden aftalen er en grundig samtale om deltidens betydning for uddannelsen. Hvis der er tale om en ugentlig fridag, er det nødvendigt at aftale placering af denne ved hvert søjleskift.


Der var fra udvalget opbakning til, at det i specialet er muligt at planlægge uddannelsesforløb på deltid, da der er få vagter i specialet. Det er dog også vigtigt med en vis fleksibilitet – både fra uddannelseslægen og fra afdelingen. Det er desuden vigtigt med en proces i afdelingen for at italesætte, at deltid er mulig, så der er en forventningsafstemning mellem speciallæger og uddannelseslæger. Forudsætningen for deltid er bl.a., at uddannelseslægen kan udvise fleksibilitet og kommunikere til kollegaer, så der er lavet forventningsafstemninger og aftaler om, hvem der evt. kan overtage opgaven, hvis man går tidligere en dag.


Der var en opmærksomhed på, at det kan være vanskeligt at drøfte ønske om og få accept til deltid med kommende afdelingsledelsen, da det er uddannelseslægens nuværende afdelingsledelse, der vurderer de personlige årsager.


Det blev foreslået, at muligheden for deltid kunne fremgå i opslagene til hoveduddannelsesforløb. Dette var der ikke opbakning til, da uddannelsesstillinger som udgangspunkt er på fuld tid, men ønsket om deltid kan eventuelt drøftes ved de individuelle samtaler.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

7. Lægefaglig indstilling for introduktionsuddannelsen

Det indstilles,

at udvalget drøfter og godkender lægefaglig indstilling for introduktionsuddannelsen.

Sagsfremstilling

Den nuværende lægefaglige indstilling for introduktionsuddannelsen blev godkendt den 27. maj 2019. Da der i Videreuddannelsessekretariatet er en ambition om, at de lægefaglige indstillinger godkendes hvert tredje, er der behov for en snarlig opdatering. Den nuværende lægefaglige indstilling er vedhæftet.


PKL foreslår, at den nuværende fordeling af introduktionsstillinger fastholdes.

Forslag til opdateret lægefaglig indstilling er vedhæftet.


Den lægefaglige indstilling har betydning for omfanget af medfinansiering i Region Midtjylland. Finansieringsmodellen for uddannelsesstillinger i Region Midtjylland er vedhæftet. Der gøres opmærksom på, at medlemmerne af udvalget skal sikre ledelsesmæssig opbakning til den lægefaglige indstilling.


Hvis der i udvalget er enighed om den lægefaglige indstilling, vil den blive godkendt af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.

Beslutning

Udvalget drøftede forslaget til den lægefaglige indstilling. Der var fra Aarhus Universitetshospital et ønske om at øge antallet af introduktionsforløb, men der kunne ikke nås til enighed om, hvorfra et eventuelt forløb skulle tages fra. Det blev i stedet for besluttet, at hver afdeling opgør antallet af besatte introduktionsforløb i perioden juli 2020 til juni 2022 for at støtte en beslutning om fordeling af årsværk. Der vil være dialog om den lægefaglige indstilling enten via mail eller ved et kommende møde for uddannelsesudvalget.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

8. Inspektorrapport fra Patologiafdelingen, Aalborg Universitetshospital

Sagsfremstilling

Der var den 3. november 2021 inspektorbesøg på Patologiafdelingen, Aalborg Universitetshospital. Afdelingen beskrives som velorganiseret og med et godt læringsmiljø, og Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse kvittererede for en positiv rapport. Inspektorerne vurderede elleve temaer som særdeles gode og de resterende fem temaer som tilstrækkelige.


Repræsentanter fra afdelingen vil orientere om inspektorbesøget med henblik på fælles læring i uddannelsesudvalget.

Beslutning

Aalborg Universitetshospital orienterede om inspektorbesøget og læringspunkter herfra.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-31-77-116-22

9. Overdragelse mellem delansættelser

Det indstilles,

at udvalget tager orienteringen til efterretning.
at udvalget drøfter rammerne for overdragelse.

Sagsfremstilling

Gevinsten ved overlevering

Videreuddannelsessekretariatet oplever, at et stigende antal specialer formaliserer overdragelse mellem delansættelser i forbindelse med skift fra én afdeling til den næste. Overdragelsen giver anledning til, at uddannelseslægen i samarbejde med den afgivende afdeling reflekterer over status for egen kompetenceopnåelse og dermed særlige indsatsområder eller interesser, der skal understøttes i overgangen fra én afdeling til en anden. Overdragelsen giver desuden den efterfølgende afdeling de bedste betingelser for at forberede modtagelsen af den nye uddannelseslæge og lave en relevant uddannelsesplan.


Ved det seneste møde drøftede udvalget overdragelse, og punktet giver anledning til en nærmere drøftelse af, hvordan der arbejdes med overdragelse inden for specialet.

Casper indleder med en kort præsentation.



Nedenfor er det beskrevet, hvordan udvalgte specialer gør ift. formaliseret overdragelse. Listen er ikke udtømmende og er ment som inspiration.


Urologi (se bilag):

Nedenstående processer sker med samtykke fra uddannelseslægen.


Den afgivende UAO sender fire måneder før skift til ny afdeling følgende materialer til den modtagende UAO:

1. seneste uddannelsesplan,

2. 360 graders handleplan,

3. Opdateret OP-liste,

4. Opdateret CV,

5. seneste evaluering fra vejlederforum.


Herefter udpeges der en ny hovedvejleder til uddannelseslægen af den modtagende UAO. Den afgivende UAO indkalder til et videomøde med den modtagende UAO (evt. ny/gammel hovedvejleder). Dette videomøde placeres tre måneder før skift til ny afdeling. På selve overdragelsesmødet tages der referat, som efterfølgende sendes til HU-lægen samt den nye hovedvejleder. Se vedhæftede powerpoint for referatskabelon.


Dermato venerologi:

Ved skift mellem hospitalsafdelinger sker overleveringssamtalen 3 måneder forud for afdelingsskift på initiativ fra afgivende uddannelsesafdeling/praksis. I forbindelse med skift mellem en hospitalsafdeling og en praksis planlægges overleveringssamtalen i stedet ½-1 måned forud for skiftet. Foruden uddannelseslægen selv er de to involverede UAO'er/tutorlæger tilstede. Overleveringen foregår mundligt, mens parterne tager egne noter. Uddannelseslægen afgiver skriftligt samtykke forud for samtalen. Der er (indtil videre) fokus på kompetencer ift. medicinsk ekspert. Overleveringssamtalen varer mellem 10 og 15 min.


Kirurgi:

Inden for kirurgi er der ikke udarbejdet en skabelon for overlevering. Uddannelseslægen bedes dog have en kompetenceoversigt med til samtalen, så det er muligt at belyse hvilke kompetencer, der mangler, og hvilke der er opnået. Omdrejningspunktet for samtalen er at afklare, hvorvidt uddannelseslægen er på rette vej. Herunder hvordan vedkommende indgår i afdelingen, og om der er særlige opmærksomhedspunkter. VUS udarbejder oversigt over, hvilke uddannelseslæger, der er i rotation, samt booker lokaler og sender invitation til UAO og uddannelseslægen om den fremtidige samtale. Samtalen placeres 1-3 måneder før skift. Der tages ikke referat, men der kan tages egne noter. Samtalen varer ca. ½ time.


Neurologi:

Overleveringen mellem delansættelserne foregår ved, at den afleverende UAO skriver en kort mail om, hvilke af de forventede kompetencer, der er opnået og andre eventuelle nyttige oplysninger (nogen udfylder et skema om uddannelseslægen) og sender det til modtagende UAO. Uddannelseslægen orienteres om indholdet og sættes cc på mailen. Det sker, når den tidsmæssige del af opholdet godkendes og ikke ved sideansættelserne.


Gyn-obs (Vedhæftet skema):

Uddannelseslægen udfylder i samarbejde med vejleder en samtykkeerklæring om, at UAO på den afgivende og modtagende afdeling må drøfte uddannelsesforløbet. Af samtykkeerklæringen fremgår det tydeligt, at uddannelseslægen har mulighed for at sige nej. Overleveringen foregår mundtligt umiddelbart efter de halvårlige møder i det specialespecifikke uddannelsesudvalg. UAO'erne forholder sig i overleveringen til alle lægeroller, men er særligt opmærksomme på de områder, hvor der er behov for forbedring.


Nefrologi (Vedhæftet skema):
Specialet har primo 2021 indfaset en skabelon til overleveringssamtaler, som er kvalificeret af uddannelseslæger fra specialet. Skabelonen understøtter en ensartet struktur for overleveringssamtaler. Det er som udgangspunkt hovedvejleder fra den afgivende afdeling, der er ansvarlig for at sikre overdragelse. De vejledere som har brugt skabelonen, er positive og tilkendegiver, at skabelonen er med til at understøtte h-lægernes selvrefleksion, samtidig med at overdragelsessamtalen gør det lettere for den modtagende afdeling at fortsætte uddannelsen.

Beslutning

Casper indledte med en præsentation om overlevering fra delforløb. Præsentationen er vedlagt som bilag.


Udvalget tilkendegav, at det er vigtigt med overlevering, og at der skabes et fælles rum mellem uddannelseslæge og involverede afdelinger, hvor overleveringen kan drøftes. Overleveringssamtaler bør ikke kun være for uhensigtsmæssige uddannelsesforløb.


Aalborg Universitetshospital orienterede om deres model for overlevering. I Aalborg er der praktiseret overleveringsmøder ved afslutningen af 2. og 3. år med Hjørring, Viborg og Randers gennem snart 10 år. Det tilstræbes at afholde dem i sidste måned i pågældendes forløb. Som forberedelse udarbejder uddannelseslægen sammen med UAO en excel-fil med kompetencer i Kompetencelisten, som vedkommende mangler ved slutningen af 2. år. Uddannelseslægen har i løbet af 1. og 2. år løbende fået attesteret delmål i kompetencelisten. Herudfra lægges en plan for, hvilke kompetencer, der skal arbejdes med på 3. og 4. år, og hvor de kan forventes attesteret som opnåede. Denne fil anvendes som oplæg til drøftelsen omkring kompetencerne inden for medicinsk ekspert

Der bruges desuden en standarddagsorden, som tilpasses efter den enkelte uddannelseslæge. Der laves referat efter møderne.

En standardiseret dagsorden og excel-fil er vedhæftet referatet som bilag.


Excel-filen giver et overblik over kompetencerne, og hvordan der arbejdes med de enkelte dele. Elementer fra 360 gradersvurderingen kan også indgå i overdragelsessamtalerne.


Udvalget påpegede, at det er relevant at fokusere på alle kompetencer og lægeroller og ikke kun på kompetencerne som medicinsk ekspert. Det blev derfor opfattet som mest væsentligt, at standarddagsordenen bliver gennemgået. Overdragelsessamtalen giver også en værdi for uddannelseslægen, da det giver anledning til at reflektere over lært viden, og hvad der bør være fokus på i det næste delforløb.


Udvalget bemærkede, at deres overdragelse er mere formaliseret end de andre specialer og fandt deres form som dækkende. Tidspunktet for overdragelserne kan være ca. en måned før skift, og de kan godt afholdes virtuelt.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

10. Revision af den lægelige videreuddannelse

Det indstilles,

at udvalget orienterer om status for revisionen af den lægelige videreuddannelse.

Sagsfremstilling

Hvis udvalget har kendskab til revisionen af den lægelige videreuddannelse, gives der en status på arbejdet i de to underarbejdsgrupper (laboratoriemedicinske specialer og Patologi-Retsmedicin). Vi har i Videreuddannelsessekretariatet ikke kendskab til status i grupperne, men udvalget kan evt. indhente status fra det faglige selskab.

Beslutning

Bestyrelsen i Dansk Patologiselskab har indsendt bemærkninger til de forskellige modeller, arbejdsgruppen foreslår, herunder fælles uddannelsesindhold mellem beslægtede specialer.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-31-77-116-22

11. Nyt fra VUS

Sagsfremstilling

NYT FRA VUS


Besatte og ubesatte hoveduddannelsesforløb (november 2021)

Indberetning til Sundhedsstyrelsen om besatte og ubesatte hoveduddannelsesforløb for Videreuddannelsesregion Nord for andet halvår 2021 og hele 2021 inkl. fleksforløb (Se bilag: Indberetning H-stillinger Nord 2. halvår 2021 + 2021 samlet). Tallene for 2021 i Videreuddannelsesregion Nord kan findes på www.videreuddannelsen-nord.dk. Tallene kan bl.a. bruges som et redskab til karrierevejledning af uddannelsessøgende.

Beslutning

Seks ud af syv hoveduddannelsesforløb i 2021 er besat.


Opslåede og besatte introduktionsstillinger (december 2021)

Indberetning til Sundhedsstyrelsen om opslåede og besatte introduktionsstillinger for Videreuddannelsesregion Nord for 2021 (Se bilag: Indberetning af I-stillinger 2021). Tallene for 2021 i Videreuddannelsesregion Nord kan findes på www.videreuddannelsen-nord.dk.

Beslutning

Der er besat elleve introduktionsstillinger i 2021. Det er under dimensioneringen, der er fra 14-21.


Fleksibilitet i antal i-stillinger (november 2021)

På møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse den 5. marts 2015 godkendte Rådet et revideret administrationsnotat for fleksibilitet i antal i-stillinger (se bilag: Administrationsnotat fleksibilitet i antal i-stillinger). Notatet beskriver mulighederne for, hvorvidt afdelinger kan få flere introduktionsstillinger end det maksimum de er angivet til i den lægefaglige indstilling.


På baggrund af søgning til hoveduddannelsen for 2021, er der lavet opdaterede pejlemærker for, hvornår en afdeling kan søge om i-stillinger der overskrider afdelingens maksimumsdimensionering (se bilag: Specialer fordelt efter søgning til hoveduddannelsesforløb 2021). Der er sket følgende ændringer:


Ændringer i pejlemærker

Specialer

Fra pejlemærke 1 (høj søgning) til pejlemærke 2 (lav søgning)

Pædiatri

Fra pejlemærke 2 (lav søgning) til pejlemærke 3 (middel søgning)

Anæstesiologi

Fra pejlemærke 2 (lav søgning) til pejlemærke 3 (middel søgning)

Kirurgi

Fra pejlemærke 2 (lav søgning) til pejlemærke 3 (middel søgning)

Gynækologi-obstetrik

Fra pejlemærke 3 (middel søgning) til pejlemærke 2 (lav søgning)

Dermato-venerologi


Beslutning

Patologisk anatomi og cytologi er klassificeret som et speciale med lav søgning til hoveduddannelsesforløb (pejlemærke 2), og der er derfor mulighed for i-stillinger ud over maksimumsdimensioneringen.


Baggrundsnotat (november 2021)

Region Midtjylland har udarbejdet notatet "Baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger og speciallægevækst". Notatet er opdateret november 2021 og er gældende for Region Midtjylland (se følgende to bilag: "Baggrundsnotat 2021" og "Bilag til baggrundsnotat 2021").


Beslutning

For speciallæger i patologisk anatomi og cytologi er den forventede udvikling i Region Midtjylland følgende:


År

2018

2025

2030

2040

Antal

41

49

56

70

Dette svarer til en stigning på 69% i perioden.


Uddannelseslæge.dk (ny logbog.net og evaluer.dk) (marts 2022)

Ultimo 2022 kommer der et nyt system "Uddannelseslæge.dk", der erstatter de to tidligere systemer www.evaluer.dk og www.logbog.net, som i dag anvendes i den lægelige videreuddannelse i Danmark. Der er lavet en projektorganisering omkring udviklingen af det nye system inklusiv inddragelse af forskellige brugergrupper. På Videreuddannelsesregion Østs hjemmeside kan der findes opdateret information om projektet. Se yderligere via dette link: www.laegeuddannelsen.dk/logbognet/logbognet-nyheder/projekt-'nyt-logbognet-og-evaluerdk'.aspx


Spørgsmål til projektet kan rettes til:

Projektleder Barbara Bøgsted Knudsen, bbk@regionh.dk telefon: 3866 9938, Region Hovedstaden

Projektleder Bertil Selde Krogh, berkro@rm.dk telefon: 3052 0517, Region Midtjylland


Beslutning

Udvalget tog orienteringen til efterretning.


Vejledningsappen har ændret navn til Godvejledning.dk (marts 2022)

Mange uddannelseslæger og vejledere har haft glæde af appen "Vejledning", hvor vigtige dokumenter og links med betydning for den postgraduate videreuddannelse er samlet. Denne app erstattes nu af hjemmesiden godvejledning.dk. Første gang du går ind på hjemmesiden på din mobil, får du mulighed for at tilføje til din hjemmeskærm – hvorefter den fungerer fuldstændig som en app.

Hjemmesiden er opbygget som den gamle app, og du kan her finde oplysninger om samtaler, dokumenter, undervisning, kompetencevurdering og karrierevejledning af betydning for KBU, intro- eller hoveduddannelse.


Der er vedhæftet en one pager, der kan udskrives eller videregives til vejledere og uddannelseslæger.


Beslutning

Udvalget tog orienteringen til efterretning.


Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

12. Næste møde

Sagsfremstilling

Dato for næste møde, punkter på næste møde, tema og emner.

Næste møde afholdes i november 2022.

Beslutning

Der udsendes en Doodle med mulige mødedatoer i november. Mødet afholdes på Aarhus Universitetshospital og kombineres med en skrivedag for uddannelsesprogrammer.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

13. Eventuelt

Beslutning

Udvalget drøftede det manglende kursustilbud i forhold til supervision ved mikroskopet. Sonja orienterede om, at hun er i gang med en masteruddannelse om læringsprocesser og evt. kan bidrage med et oplæg om læring generelt. Det blev desuden foreslået, at Viborgs fokus på supervision for speciallæger kan indgå i et møde på et senere tidspunkt.


Der blev informeret om, at Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse desuden udbyder kurser, der dog ikke er målrettet patologi.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-251-18

14. Deltagere

Sagsfremstilling

Til stede:

Mikkel Eld, PKL (formand)

Astrid Petersen, UAO, Aalborg UH

Dorte Kjær, UAO, RH Randers

Benedicte Parm Ulhøi, UAO, AUH

Morten Bach, UKYL, Aalborg

Sonja Höhle Hjulskov, UKYL Aalborg

Simon Lenler-Eriksen, UKYL, HE Midt, Viborg

Jens Thomsen, UKYL RH Randers

Casper Larsen, Videreuddannelsessekretariatet (referent)


Afbud:

Arne Wøyen, UAO, HE Midt Viborg

Lene Agerbo, UAO, RH Nordjylland, Hjørring

Stine Horskær Madsen, UKYL, AUH


Tilbage til toppen