Det specialespecifikke uddannelsesudvalg drøfter på sine møder spørgsmål om specialets lægelige videreuddannelse.

Udvalget arbejder på at sikre og udvikle en ensartet, høj kvalitet i speciallægeuddannelsen på alle uddannelsessteder i Videreuddannelsesregion Nord.

Her finder du dagsordener og referater fra udvalgets arbejde:

Abonnér

Dagsordner og referater

Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum

Referat
til
mødet i Psykiatri - uddannelsesudvalg
den 21. september 2021 kl. 11:00
i Regionshuset Viborg, Lokale F7 Stuen (virtuel deltagelse: meet.rm20@rooms.rm.dk)

 


Sagnr.: 1-30-72-275-18

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

2. Opfølgning på referat fra seneste møde

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

3. Nyt fra afdelingerne

Det indstilles,

at afdelingerne fortæller, hvordan det går med uddannelsen på afdelingen med udgangspunkt i nedenstående spørgsmål:

- Hvordan arbejdes der med kompetencevurdering på afdelingen?

- Hvad er afdelingens største uddannelsesmæssige udfordring i øjeblikket - og hvordan håndteres den?


Beslutning

Klinik Psykiatri Nord:

Der laves en fælles plan for opnåelse og sikring af kompetenceopnåelse - dette gøres mellem uddannelseslægen, hovedvejleder og klinisk vejleder.

Afdelingen har udfordring med at samle alle folk til de fælles uddannelseselementer, herunder undervisning. Der er mange hindringer i dagligdagen, der gør, at det er svært at samle alle uddannelseslægerne på en gang.


Klinik Psykiatri Syd:

Afdelingen har fokus på bed side undervisning. Nu er der gang i uddannelsesaktiviteterne igen efter at corona ikke fylder så meget. Supervisionsgrupper for yngre læger. Større fremmøde til undervisning, hvor der også er deltagelse af specialpsykologer. Afprøver fremmøde via skærm og fysisk fremmøde i tilfælde af at folk har svært ved at finde tid til fysisk fremmøde.


Regionspsykiatrien Randers:

Afdelingen er udfordret på antal speciallæger. Afdelingen har også svært ved at fordele vejledere ligeligt, så alle vejledere har lige mange uddannelseslæger, de er vejledere for - så det arbejdes der på at sikre. Afdelingen forsøger at få kompetencekortene mere i spil i det daglige. Afdelingen skal desuden etablere RMUK og 360 graders evaluering og så arbejdes der også med introduktionsplaner til når uddannelseslæger starter på afdelingen.


Regionspsykiatrien Vest:

Der arbejdes på at bruge kompetencekort, men det er svært at få etableret. Afdelingen arbejder med at lave et 'skelet' til introduktionsprogram, men er udfordret på antal af vejledere. Manglen på speciallæger på afdelingen medfører, at uddannelseslægerne påtager sig et stort ansvar og skal løbe hurtigt. Afdelingen har også udenlandsk uddannede læger ansat, som uddannelseslægerne skal hjælpe i forhold til sproget. Afdelingen skal efter planen have ny ledende overlæge fra 1. januar 2022. Der er for nyligt startet en ny ledende oversygeplejerske.


Regionspsykiatrien Midt:

Der er kommet ny UAO i Silkeborg.

Afdelingen arbejder med at italesætte de forskellige begreber overfor vejledere og uddannelseslæger - fx hvad er struktureret klinisk observation, hvad er hovedvejleder, hvad er klinisk vejleder osv., så der kommer en grundforståelse af de forskellige begreber og roller.

Afdelingen gør et arbejde ud af, at nye uddannelseslæger på afdelingen informeres om, hvilke kompetencer de skal opnå under ansættelsen, herunder hvilke kompetencer, der er udfordrende at opnå. Uddannelseslægen informeres også om, at vedkommende skal være opsøgende ift kompetencevurdering. Samtidig ligger der også et ansvar hos vejleder/hovedvejleder, der skal godkende udannelseslægens kompetencer.


Afdeling for Depression og Angst:

I forhold til kompetencevurdering arbejdes der med bedside undervisning. AFdelingen forsøger at anvende kompetencekortene i det daglige arbejde. Afdelingen har godt gang i journal club og kliniske konferencer.


Afdelingen er udfordret på en del sygemeldinger på speciallægeområdet, hvilket gør at nogle speciallæger skal flyttes rundt for at sikre bedst muligt bemanding på alle afsnit.


Afdeling for Psykoser:

Afdelingen har fire gange om året gruppebaseret kompetencevurdering. Afdelingen har team based learning ift KBU + introlæger.

Midtvejsevaluering arbejdes der på at forbedre med inspiration for somatikken. Kompetencekortene skal bruges som icebreaker i vagten – uddannelseslægen kan hive det frem og minde om at de gerne vil have feedback.

Afdelingen har også brugt invers feecback, hvor uddannelseslægen giver feedback til vejlederen.


De yngre læger på afdelinge har til lægemøder efterspurgt mere fokus på supervision i det daglige arbejde.

Afdelingen er udfordret på mangel på speciallæger på nogle sengeafsnit, som giver en større arbejdsbyrde for det personale, der er tilbage på de pågælende sengeafsnit.


Retspsykiatrien, AUH Psykiatrien:

Afdelingen har planlagt 2 halvdage temadage om uddannelse og styrkelse af kompentencer. Der er løbende drøftelse om, hvordan afdelingen kan skærpe fokus på de retpsykiatriske kompetencer. Afdelingen får en del ad hoc henvendelser om ansættelse i uklassifcierede stillinger.

Som leder af forskning er Lisbeth meget optaget af at få lavet "små" projekter lægerne kan indgå i, og håber at det lykkes at få dette i gang i 2022.


Regionspsykiatrien Horsens:

I forhold til kompetencevurdering arbejder afdelingen med at lave et skelet for kompetecevurdering. Afdelingen er blevet inspireret af "værktøjskasser" med uddannelsesmateriale fra Skejby. Undervisningsmaterialet på afdelingen er således tilgængeligt for vejeldere og uddannelseslæger.


Der afholdes vejledermøder 5 gange om året for at klæde vejlederne på ift deres uddannelsesopgave. Der er også lavet en vejleder pixi håndbog.

Udfordringer: ramt på speciallægemangel. Der kommer mange uddannelseslæger, men det kan være svært at finde vejledere nok. Der har været ekstern supervision fra Regionspsykiatrien Randers. Købt vikarer ind, for at få nogle ressourcer - mange små kreative løsninger for at få det til at hænge sammen. Der er ingen forskningsansvarlig overlæge på afdelingen. HU-læger i almen medicin klumper sig sammen og det kan også give udfordringer ift at sikre uddannelse til alle typer uddannelseslæger på afdelingen.


Generel drøftelse under dette punkt:

Afdelingerne drøftede, hvordan ECT behandling håndteres på de forskellige afdelinger. Det er forskellige hvordan hver afdeling håndterer det, herunder hvilken faggruppe, der udfører behandlingen. Karen Norberg fra psykiatristaben i Region Midtjylland undersøger, hvad der er tilladt ift at udføre ECT behandling på afdelingerne i Region Midtjylland. Hvis Psykiatrien i Region Nordjylland ønsker at høre, hvad Karen finder frem til, kan de kontakte Karen.


Karen Norberg kunne desuden fortælle om, at psykiatrien i Region Midtjylland har fokus på fælles introduktion til uddannelseslæger og har i den forbindelse planlagt fællesskabsdag for I-læger den 26. september. Fokus er at give et større fællesskab blandt de yngre læger og blandt andet introducere dem til psykiatrien og psykatriens 'DNA og sjæl'.







Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

4. Nyt fra PKL

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning

Beslutning

Morten kunne fortælle, at hans ansættelse som PKL er blevet forlænget med ét år og at stillingen slås op i løbet af næste år.


Arbejdet med revision af den lægelige videreuddannelse er genstartet, dette er blandt andet grundet COVID-19 har sat en stopper for meget at det påtænkte arbejde.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

5. Udvidelse i antal intro introstillinger jvf. ny dimensioneringsplan

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget foreslår en fordeling af de ekstra introduktionsstillinger jf. ny dimensioneringsplan for 2022-2023

Sagsfremstilling

Sundhedsstyrelsen har udmeldt en ny dimensioneringsplan (se bilag) som gælder for perioden 2022-2023. Af dimensioneringsplanen fremgår en udvidelse i antal introduktionsstillinger. Se udvidelsen for Videreuddannelsesregion Nord i tabel 1 nedenfor. Tabel 1 viser den nuværende dimensionering i 2021 samt udvidelserne i 2022 og 2023. Minimumsdimensioneringen er det antal introstillinger, som Videreuddannelsesregion Nord skal opslå om året, mens maksimumsdimensionering er det maksimale antal introduktionsstillinger, som videreuddannelsesregionen må opslå.


Tabel 1:

Årstal

Minimumsdim.

Maksimumsdim.

2021

36

63

2022

52,5

84

2023

63,8

102


I Videreuddannelsesregion Nord skal der tilstræbes en fordeling med 1/3 af årsværkene til Region Nordjylland og 2/3 til Region Midtjylland, hvilket efterleves i den nuværende fordeling af introduktionsstillinger.


Hvis der er enighed om at fortsætte med denne præcise fordeling mellem de to regioner (1/3 og 2/3), vil introstillingerne blive fordelt således:



Region Nordjylland

Region Midtjylland


Minimumsdim.

Maksimumsdim.

Minimumsdim.

Maksimumsdim.

2022

17,5

28

35

56

2023

21,3

34

42,5

68


Når der er enighed om fordelingen mellem de to regioner, skal det afklares, hvordan stillingerne fordeles mellem afdelingerne i hver region. Nuværende fordeling af årsværk på afdelingsniveau kan ses i bilag.


I uddannelsesansvarlige overlæger skal være opmærksomme på, at I repræsenterer jeres afdelingsledelse i forbindelse med dette punkt, og I skal derfor på forhånd have koordineret jeres forslag til fordeling af introstillinger med jeres ledende overlæge.


Udvidelsen vil først træde i kraft efter, at ændringen har været i høring ved afdelingerne og efterfølgende godkendt ved møde i Det Regionale Råd for lægers Videreuddannelse den 2. december 2021.

Beslutning

Psykiatriledelsen fra de to regioner er enige om at fordele introduktionsstillingerne med 1/3 til Region Nordjylland og 2/3 til Region Midtjylland. Det betyder, at fordelingen bliver som beskrevet i tabel 1 nedenfor:


Tabel 1: Fordeling af introstillinger mellem de to politiske regioner


Region Nordjylland

Region Midtjylland


Minimumsdim.

Maksimumsdim.

Minimumsdim.

Maksimumsdim.

2022

17,5

28

35

56

2023

21,3

34

42,5

68


I Region Nordjylland er afdelingsledelsen ved Klinik Psykiatri Nord og Klinik Psykiatri Syd enige om en fordeling med 1/3 til Klinik Psykiatri Nord og 2/3 til Klinik Psykiatri Syd. Se fordelingen nedenfor i tabel 2 og tabel 3:


Tabel 2: Fordeling af introstillinger i 2022 i RN


2022


min. dim

maks dim.

Klinik Psykiatri Nord

6

9

Klinik Psykiatri Syd

11,5

19

i alt

17,5

28


Tabel 3: Fordeling af introstillinger i 2023 i RN


2023


min. dim

maks dim.

Klinik Psykiatri Nord

7

11

Klinik Psykiatri Syd

14,3

23

i alt

21,3

34


Tabel 4 og Tabel 5 nedenfor viser fordelingen af introstillinger i Region Midtjylland, som de pågældende afdelingsledelser også har accepteret.


Tabel 4: Fordeling af introstillinger i 2022 i RM


minimumsdim

maksimumsdim

Afdeling for Depression og Angst, AUH

6

10

Afdeling for Psykoser, AUH

6

9

Retspsykiatrien, AUH

2

4

Regionspsykiatrien Midt

6

9

Regionspsykiatrien Vest

5

8

Regionspsykiatrien Horsens

5

8

Regionspsykiatrien Randers

5

8

I alt

35

56


Tabel 5: Fordeling af introstillinger i 2023 i RM


minimumsdim

maksimumsdim

Afdeling for Depression og Angst, AUH

8,5

12

Afdeling for Psykoser, AUH

7

11

Retspsykiatrien, AUH

2

4

Regionspsykiatrien Midt

7

11

Regionspsykiatrien Vest

6

10

Regionspsykiatrien Horsens

6

10

Regionspsykiatrien Randers

6

10

I alt

42,5

68


Næste skridt i processen er, at udvidelserne skal sendes i høring ved afdelingerne, hvorefter det skal godkendes endeligt ved møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse til december.

















Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

6. Udvidelse i antal hoveduddannelsesstillinger jf. ny dimensioneringsplan

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget foreslår en fordeling af 7,5 hoveduddannelsesforløb jf. ny dimensioneringsplan for 2022-2023

Sagsfremstilling

Sundhedsstyrelsen har udmeldt ny dimensioneringsplan for perioden 2022-2023, hvor det fremgår, at antallet af årlige hoveduddannelsesforløb i psykiatri i Videreuddannelsesregion Nord skal øges fra 18 til 21 i 2022 og yderligere til 25,5 i 2023.


I Videreuddannelsesregion Nord skal der tilstræbes en fordeling med 1/3 af årsværkene til Region Nordjylland (RN) og 2/3 til Region Midtjylland (RM). Den nuværende fordeling lyder på 22 årsværk (30,6 %) til RN og 50 årsværk (69,4 %) til RM.


I uddannelsesansvarlige overlæger skal være opmærksomme på, at I repræsenterer jeres afdelingsledelse i forbindelse med dette punkt, og I skal derfor på forhånd have koordineret jeres forslag til fordeling af hoveduddannelsesstillinger med jeres ledende overlæge.


Udvidelsen vil først træde i kraft i forbindelse med opslagene i 2. halvår 2022, da fordelingen af de ekstra hoveduddannelsesforløb først skal i høring ved afdelingerne og derefter godkendes endeligt ved møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse den 2. december 2021. Samtalerne til hoveduddannelsesforløb med ansættelsesstart 1. halvår 2022 er den 9. og 10. december 2021.


Neurologien i Videreuddannelsesregion Nord er informeret om udvidelsen og vil få tilsendt udvalgets forslag til fordelingen af de 7,5 hoveduddannelsesforløb med henblik på, om de kan bakke op om forslaget.

Beslutning

Psykiatrien i Region Midtjylland og Region Nordjylland er enige om, at de 3 ekstra hoveduddannelsesforløb i 2022 tildeles Region Midtjylland. Dette begrundes med, at psykiatrien i Region Nordjylland har et relativt lavt antal introduktionslæger på afdelingerne og derfor er vurderingen, at der ikke vil være nok ansøgere til at besætte forløbene, hvis et eller flere af dem placeres i Region Nordjylland. Psykiatrien i de to regioner vurderer derfor, at der vil være en større sandsynlighed for at få forløbene besat, når de placeres i Region Midtjylland. De to lægefaglige direktører i psykiatrien i henholdsvis Region Nordjylland og Region Midtjylland bakker op om denne fordeling.


Psykiatrien i Region Midtjylland er enige om, at der i 2022 skal udvides med følgende tre hoveduddannelesforløb, som alle er allerede godkendte forløbstyper:


1) Neurologisk afdeling, AUH (6 mdr) - Regionspsykiatrien Horsens (24 mdr) - Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien (18 mdr)


2) Neurologisk afdeling, HE Vest (6 mdr) - Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien (12 mdr) - Afdeling for Depression og Angst, AUH Psykiatrien (12 mdr), Retspsykiatrien, AUH Psykiatrien (6 mdr) - Regionspsykiatrien Vest (12 mdr)


3) Neurologisk afdeling, HE Vest (6 mdr) - Regionspsykiatrien Randers (12 mdr) - Afdeling for Depression og Angst, AUH Psykiatrien (12 mdr) - Retspsykiatrien, AUH Psykiatrien (6 mdr) - Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien (12 mdr)


Psykiatrien i Region Midtjylland ønsker, at alle tre forløb kommer med i ansættelsesrunden 1. halvår 2022. Kasper undersøger, om det kan lade sig gøre.


Udvidelsen med 4,5 hoveduddannelsesforløb i 2023 bliver i første omgang sat på hold, da psykiatrien i Region Nordjylland vil se tiden an i forhold til, om der kommer flere introduktionslæger på afdelingerne i henholdsvis Aalborg og Brønderslev. Såfremt rekrutteringen i psykiatrien i Region Nordjylland bliver forbedret i løbet af 2022, skal der tages stilling til, hvor mange af de ekstra 4,5 hoveduddannelsesforløb, der skal placeres i Region Nordjylland.


Hvis rekrutteringen i løbet af 2022 er uændret og vurderingen dermed er, at Region Nordjylland ikke ville kunne besætte ekstra hoveduddannelsesforløb, vil forløbene blive placeret i Region Midtjylland med den begrundelse, at der vil være en større sandsynlighed for at få hoveduddannelsesforløbene besat. Dette er psykiatrien i begge regioner indforstået med.


Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

7. Status på uddannelsesprogrammer

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning

Beslutning

Kasper gav status på uddannelsesprogrammerne.


De 13 uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsesforløbene i Region Midtjylland er stort set på plads, og skal således have en sidste redaktionel gennemgang ift opsætning. Dette sørger Videreuddannelsessekretariatet for. Afdelingerne bliver informeret, når uddannelsesprogrammerne er på hjemmesiden.


Uddannelsesprogrammerne for Region Nordjylland er ikke færdige endnu, da der mangler uddannelsesprogrammer for delansættelserne ved Klinik Psykiatri Nord, Ældrepsykiatrien og Retspsykiatrien.


Der blev desuden efterspurgt en ordning med at nyansatte hoveduddannelseslæger får deres uddannelsesprogram tilsendt. For Region Midtjyllands vedkommende vil Karen Norberg undersøge, om det kan lade sig gøre. Det er ikke en ordning, som Videreuddannelsessekretariatet kan tilbyde.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

8. Status på supplerende kursus i vejledning for speciallæger

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Forslaget om at etablere et supplerende vejlederkursus af én dags varighed for speciallæger i psykiatri har været for Psykiatri task-force i juli, hvor der var opbakning til at fortsætte med etablering af kurset. Psykiatri task-force gjorde desuden opmærksom på, at kurset falder godt i tråd med, at der forventes flere uddannelseslæger i specialet jf. øgningen af antal uddannelsesforløb i den nye dimensioneringsplan. Derfor vil der tilsvarende være en større uddannelsesopgave for vejlederne i forbindelse med de ekstra forløb.


Det skal afklares, hvem der skal være underviser(e) på kurset. Psykiatri task-force opfordrer til, at der findes undervisere internt i psykiatrien, eksempelvis i form af en eller flere uddannelsesansvarlige overlæger.


Derudover skal det afklares, hvem der kan organisere kurset samt hvad kurset skal koste. Kasper arbejder på at skabe en kontakt til rette vedkommende, der kan hjælpe med organisering af kurset samt vurdere hvad kurset vil koste.


Det er psykiatrien selv, der skal finansiere kurset.


Info om psykiatri task-force:

Psykiatri task-force arbejder med tiltag, der kan forbedre rekrutteringen af uddannelseslæger til specialet. Psykiatri task-force består blandt andet at de to lægefaglige direktører i psykiatri fra henholdsvis Region Midtjylland og Region Nordjylland, PKL i specialet og sekretariatschefen fra Videreuddannelsessekretariatet.


Beslutning

Kasper har været i dialog med Center for Kompetenceudvikling (CKU), som også står for det generelle vejlederkursus for speciallæger, med henblik på at få hjælp til at etablere kurset. CKU er vendt tilbage med nogle uddybende spørgsmål til kursusbeskrivelsen, som arbejdsgruppen vil mødes om for at give et svar til CKU, så arbejdet med at få stablet kurset på benene kan fortsætte.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

9. Status på introduktion til samtaleteknikker for yngre læger

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Psykiatri task-force bakkede ligeledes op om, at arbejde videre med forslaget om en formaliseret introduktion til samtaleteknikker for medicinstuderende og/eller yngre læger.


Hvis det skal indgå i summerschool for medicinstuderende, skal der tages kontakt til dem, der organiserer summerschool for at afklare, om det er realistisk, at det indgår som en del af indholdet på kurset.


Psykiatri task-force gjorde desuden opmærksom på, at arbejdsgruppen skal være opmærksomme på indholdet i forhold til målgruppen. Hvis der er tale om flere målgrupper, kan det således være en god ide at lave tilsvarende to forskellige kurser.


Der er således nogle detaljer, som skal afklares i arbejdsgruppen, før der kan arbejdes videre med kurset.


Psykiatrien vil selv skulle finansiere kurset.


Beslutning

Arbejdet med kurset bliver i første omgang sat på pause, da det ikke kan afklares, hvilken målgruppe man vil ramme og hvordan man vil ramme.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

10. Overleveringssamtale mellem afdelinger, når HU-læger skifter afdeling

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget drøfter, hvordan der kan sikres overleveringssamtaler mellem afdelingerne, når hoveduddannelseslæger skifter afdeling

Sagsfremstilling

Ida Kattrup (UAO i Aalborg) har efterspurgt en model for, hvordan afdelingerne kan have overleveringssamtaler mellem afdelingerne, når en hoveduddannelseslæge skal overgå til næste afdeling. Det er afgørende, at den pågældende hoveduddannelseslæge, som der skal afholdes samtale om, har givet samtykke til det.


I bilag ses en model for, hvordan de i gynækologi og obstetrik indhenter samtykke fra uddannelseslægen til, at der afholdes overleveringssamtaler. Modellen kan bruges som inspiration og tilpasses psykiatri.

Beslutning

Uddannelsesudvalget bakkede op om at lave overleveringssamtaler for at undgå eller håndtere uhensigtmæssige forløb. Der skal være en tydelig ramme for, hvem der deltager i samtalen.


Anders Lindelof og Ida Kattrup går i dialog med hinanden og taler om, hvordan de kan lave overleveringssamtaler for de HU-læger, der skal skifte mellem Regionspsykiatrien Randers og Klinik Psykiatri Syd, Aalborg Universitetshospital. Anders og Ida melder tilbage, når det er afprøvet. Herefter tages op igen med henblik på at finde en model for, hvordan overleveringssamtaler sikres.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

11. Erfaringsudveksling vedr. 3 timers møde og seminarieopgave

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget drøfter spørgsmålene i sagsfremstillingen

Sagsfremstilling

Trine Grue (UAO ved Regionspsykiatrien Midt) har ønsket at drøfte nedenstående spørgsmål med uddannelsesudvalget:


  • Afholdes der 3-timers møder hos jer, og hvilke erfaringer har I med det?


  • Seminar opgave. Opgaven er ofte ganske tidskrævende. Forventes opgaven skrevet i fritiden eller giver I HU-lægerne skrivedage (arbejdstid)?

Beslutning

3-timers møde:

Det afholdes på nogle afdelinger med god succes. Der kan findes inspiration til afvikling af 3-timers møde på AUH's hjemmeside. Ellers kan der tages kontakt til de afdelinger, der i forvejen praktiserer 3-timers møde (Afdeling for Psykoser, Klinik Psykiatri Syd, Regionspsykiatrien Randers), hvis man vil vide mere om, hvordan de har afviklet 3-timers møde.


Seminar opgaven til H-kurset:

Det opleves, at der bruges meget tid på kurset. Som udgangspunkt skal uddannelseslægen finde tid uden for normal arbejdstid til skrivedagene. Dette er erfaringerne fra de øvrige afdelinger samt PKL.



Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

12. Nyt fra VUS

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Specialevalgsdag 2021 (maj 2021)

Årets specialevalgsdag forventes at blive afholdt den 14. oktober 2021 i Region Nordjylland. Region Nordjylland forventer at afholde en traditionel specialevalgsdag med fysisk tilstedeværelse og stande. Specialerne opfordres til at påbegynde planlægning af specialets stand. Når der er yderligere fra arrangørerne får I besked.


Ansættelse af to nye ledende kliniske lektorer for den postgraduate Pædagogiske Udviklende Funktion (PUF) (april 2021)
Flemming Randsbæk er ansat som ny ledende klinisk lektor ved Aarhus Universitet fra den 1. februar 2021. Susanne Nøhr er ansat som ny ledende klinisk lektor ved Aalborg Universitet fra den 1. april 2021. Strukturen med to ledende kliniske lektorer er en del af et nyt samarbejdsfelt mellem Videreuddannelsesregion Nord, Region Midtjylland og Region Nordjylland samt de sundhedsvidenskabelige fakulteter på henholdsvis Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. De ledende kliniske lektorers overordnede funktion er at sikre og udvikle kvaliteten i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord.


Nye KBU tal (opdateret juni 2021)

  • Opdaterede tal omkring KBU-trækning. Udvikling i antal KBU-læger på landsplan fra 2015-2 og frem skulle inden for de kommende år bidrage til at afhjælpe de nuværende udfordringer omkring ubesatte I- og H-forløb i Nordjylland og Midtjylland.


Runde

Nationalt*

VUR Nord**

Region Midtjylland**

Region Nordjylland**

1. halvår 2013

399

125

84

41

2. halvår 2013

385

118

82

36

1. halvår 2014

353

117

77

40

2. halvår 2014

335

109

75

34

1. halvår 2015

437

135

93

42

2. halvår 2015

533

162

111

51

1. halvår 2016

536

169

116

53

2. halvår 2016

641

208

140

68

1. halvår 2017

589

188

127

61

2. halvår 2017

634

208

138

70

1. halvår 2018

618

201

134

67

2. halvår 2018

734

241

163

78

1. halvår 2019

604

203

133

70

2. halvår 2019

639

218

146

72

1. halvår 2020

613

193

133

60

2. halvår 2020

675

227

152

75

1. halvår 2021

534

180

120

57

2. halvår 2021

745

245

162

83


*Antal tilmeldte til KBU


**Faktisk antal besatte forløb inkl. sammenhængende forløb i Region Nordjylland og Region Midtjylland


Beslutning

orienteringen blev taget til efterretning

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

13. Næste møde

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget beslutter dato og sted for næste møde

Sagsfremstilling

Dato for næste møde, punkter på næste møde, tema og emner.

Beslutning

Næste uddannelsesudvalgsmøde bliver den 14. marts 2022 i Aalborg. Mødeinvitation er sendt ud.


PKL håber på, at alle har mulighed for at møde fysisk til mødet.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

14. Eventuelt

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

15. Deltagere

Beslutning

Deltagere:

Josif Naumovksi, UAO, Klinik Psykiatri Nord

Anezka Bizikova, UKYL, Klinik Psykiatri Syd

Anders Lindelof, UAO, Regionspsykiatrien Randers

Inge Alice de Miranda, UAO Afdeling for Depression og Angst, AUH Psykiatrien

Mette Viller Thorgaard, UAO, Afdeling for Depression og Angst, AUH Psykiatrien

Bente Brysting, UAO, Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien

Eva Sonja Schiöth, UAO, Afdeling for Psykoser

Lise Gormsen, Funktionelle Lidelser, AUH

Michael Bo Pedersen, UAO, Regionspsykiatrien Vest

Trine Grue, UAO, Regionspsykiatrien Midt

Thea Færch Grønfeldt, UAO, Regionspsykiatrien Horsens

Barbara Bjerre Krogh, UKYL, Regionspsykiatrien Midt

Helle Frank Mereweather, UKYL, Regionspsykiatrien Horsens

Christian Noe Weis, UKYL, Afdeling for Psykoser

Morten Kjølbye, PKL

Kasper Clausen, Videreuddannelsessekretariatet (referent)


Tilbage til toppen