Det specialespecifikke uddannelsesudvalg drøfter på sine møder spørgsmål om specialets lægelige videreuddannelse.

Udvalget arbejder på at sikre og udvikle en ensartet, høj kvalitet i speciallægeuddannelsen på alle uddannelsessteder i Videreuddannelsesregion Nord.

Her finder du dagsordener og referater fra udvalgets arbejde:

Abonnér

Dagsordner og referater

Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum

Referat
til
mødet i Psykiatri - uddannelsesudvalg
den 21. marts 2023 kl. 08:30
i Virtuelt

 


Sagnr.: 1-30-72-275-18

1. Velkomst, valg af ordstyrer og godkendelse af dagsorden

Det indstilles,

at der vælges en ordstyrer og dagsorden godkendes

Sagsfremstilling

Der skal vælges en ordstyrer til dagens uddannelsesudvalgsmøde, da specialet ikke pt. har en PKL, som normalt bestrider opgaven.

Beslutning

Dagsorden godkendes uden bemærkninger.


Specialets nye uddannelseskoordinerende overlæge for Region Midtjylland (UKO), Zywia
Brouer, deltager i dagens møde, og bliver valgt til ordstyrer på mødet.


Medlemmerne i udvalget præsenteres kort.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

2. Opfølgning på referat fra seneste møde

Sagsfremstilling

Referatet fra sidste uddannelsesudvalgsmøde d. 27. september 2022 er vedlagt som bilag.

Beslutning

Der er ingen punkter herunder.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

3. Nyt fra afdelingerne

Sagsfremstilling

Hver afdeling orienterer om uddannelsesmæssige problemstillinger og nye uddannelsestiltag fra afdelingen.

Beslutning

ADA: Overordnet går det godt på afdelingen. Man har mange h- og i-læger, mens man, ligesom mange andre steder, oplever udfordringer med manglende speciallæger. Dette betyder, at det ikke, i så høj grad, er muligt at imødekomme uddannelseslægernes efterspørgsel af bedside-undervisning. Man oplever dog på samme tid, at uddannelseslægerne ikke deltager i den undervisning, som er skemalagt. En italesættelses af at undervisningen er obligatorisk skulle gerne fremadrettet afhjælpe denne udfordring. Der er endvidere kommet flere UKYL'er på afdelingen. På afdelingen deltages i 360 graders kurser mht. på implementering.


AFP: Tidligere UAO, Marie Brandsborg er blevet ansat som cheflæge i afdelingen, og Peter har overtaget UAO-posten. Man mangler dog stadig en ledende uddannelsesansvarlig overlæge, men denne er i opslag nu. Afdelingen oplever at få besat alle deres i-stillinger uden problemer.

Afdelingen planlægger en SWOT- analyse i løbet af foråret, og tre overlæger har deltaget på 360 graders kurset. På afdelingen udnævnes "bedste vejleder" hver måned, en lille intern konkurrence som de 22 speciallæger på afdelingen deltager i med godt humør. Mads orienterer desuden om et hjælpeværktøj (STOR), som kan anvendes ifm. vejledning af patientsamtaler. Vedlagt som bilag findes værktøjet samt vejledning.


Retspsyk AUH: Afdelingen befinder sig i den situation, at man har mange flere speciallæger end uddannelseslæger, hvilket betyder at der er gode uddannelsesmuligheder. Udover en vejleder får uddannelseslægerne også tilknyttet en bedside-underviser. I-læger undervises af h-læger, mens h-læger får undervisningen af afdelingens speciallæger. På denne måde får uddannelseslægerne input fra både bedside-undervisere og de overlæger, der har ansvaret for behandlingen af patienten. Dette har vist sig at fungere godt. Afdelingen ser desuden en vækst i antal uddannelseslæger (2-3 h-læger og 3 i-læger med fast opslag hvert kvartal).

Man har tidligere manglet et miljø for de yngre længer, men det er sket en forbedring.


Randers: Ikke repræsenteret på dagens møde


Horsens: Thea er vendt tilbage fra barsel, og er ved at lande i et andet hus end det hun gik på barsel fra. Lige nu er Lisbeth Uhrskov konstitueret cheflæge. Afdelingen oplever, at været bedre bemandet med speciallæger, som også tæller vikaroverlæger. Man arbejder nu på at få det struktureret ift. klinisk obervation. Lige nu har afdelingen en del-h læger, men mangler i den grad i-læger. Afdelingen har tre opslag til i-stillinger slået op lige nu, med mulighed for at kombinere med forskning.


Midt: Trine har netop deltaget på 360 graders kursus sammen med Jesper, og de glæder sig til implenteringen af det. Lige nu har Midt 3 i-læger ansat plus et i opslag og med
4 h-læger vurderes det
at være lykkedes at rekruttere bedre end det plejer. Det kan skyldes flere ting, men bl.a. har ansættelse i uklassificerede stillinger og nogen, der kender nogen med god erfaring fra Midt, være medvirkende. Afdelingen holder fortsat vejlederforum 5x årligt, og det fungerer stadig godt og virker proaktivt for forløb, som af den ene eller anden grund kunne opleve udfordringer.
Midt har fået en ny UKYL – Maja Kirkegaard.


Gødstrup: Frank, som har været UKYL i afdelingen siden september deltager på mødet som repræsentant fra Gødstrup. Frank giver en status på uddannelsessituationen i afdelingen, som pt. vurderes til at være meget udfordret. Man er udfordret på det lave antal speciallæger ansat i afdelingen, og desværre oplever man, at flere opsiger deres uddannelsesstillinger. Presset stiger således endnu mere på de tilbageværende. Der meldes om dårlige evalueringer med udgangspunkt i et meget udfordret uddannelses- og arbejdsmiljø. I mangel af en PKL i specialet har man valgt at involvere UKO for at forsøge at finde løsninger på de mange udfordringer. UKO fortæller, at hun derfor har været i kontakt med ledelsen, og der er igangsat flere spor – bl.a. et inspektorbesøg. Der arbejdes desuden på ansætte en UAO til afdelingen, idet den konstituerede UAO også kæmper på cheflægeposten med at opretholde drift. Man har endvidere involveret den lægefaglige direktør, og der arbejdes intenst at finde en løsning. Desværre tager sådan nogle tiltag tid, og man har derfor også behov for at finde løsninger på den korte bane.


Aalborg Syd: Afdelingen befinder sig i en transition, da cheflægen stopper, og der er endnu ikke fundet en erstatning. Generelt fylder dette meget på afdelingen, da det giver usikkerhed om hvorvidt der bliver ansat en ny. Jobbet er i opslag nu. Ida og cheflægen Inger har arbejdet på en uddannelsesstrategi, men denne er selvsagt sat i bero indtil videre. Der sker flere ændringer i uddannelsesteamet bl.a. er der blevet ansat endnu en UAO, Evelina Jurgelevic, og der kommer ydereligere 1-2. I december havde afdelingen et inspektorbesøg, som gik godt. Lige nu har afdelingen 7 i-læger og et fast opslag med i-stilling hver måned, som har været en succes. Man arbejder desuden på at dele undervisningen på afdelingen mere op, så bliver mere målrettet for h-læger og mere generelt til AP læger.

Sara (UKYL) fortæller, at der er stor fokus på bedside-undervisning, og at dette formentlig også bliver temaet på den næste 3-timers møde.

I samarbejde med Brønderslev er afdelingen i gang med at implantere 360 graders evalueringer.


Brønderslev (nord): Ikke repræsenteret på dagens møde


Ældre psyk Nord: Ikke repræsenteret på dagens møde


Retspsyk Nord: Afdelingen er også fanget i udfordringer med en ubesat cheflægestilling, men på trods af rekrutteringsudfordringer og problemer med at opretholde driften, så bibeholdes fokus på uddannelsesmiljøet, og man er meget glad for de H-læger, der er på afdelingen pt.


Ophør af RMUK: Relevant for Region Midtjylland: Efter RMUK er ophørt er afdelingerne forpligtet til at opbevare dokumenter fra vejledersamtaler, så længe lægen er under uddannelse. Man kan desuden opfordre uddannelseslægerne til at lægge dokumenterne ind på deres uddannelseslæge.dk, så vil det også være tilgængeligt der.


Uddannelseslæge.dk:

  • Evalueringsstatistik er nu tilgængeligt. Dette kan ses i menuen til venstre (evalueringsstatistik).
  • Man opretter en evalueringsstatistik ved at vælge evalueringssteder, periode, uddannelsestype, speciale.
  • Der bliver mulighed for at etablere sin egen standardvisning (kommer snarrest)
  • Der kommer en løsning, hvor hver UAO får besked, når der kommer en ny evaluering (kommer snarest)
  • Ved de tre prikker i højre side under søjleoverblikket kan man eksportere data til excel.
  • Fritekstkommentarer kommer også ind i løsningen (kommer snarest). For nu vil man kunne se kommentarerne, hvis man henter de enkelte evalueringer (det er muligt i højre side, ud for de enkelte evalueringer)
  • Det bliver muligt at gemme flere forskellige visninger (kommer snarest)
  • Forløbsoverblik. Det bliver muligt at lave visning, hvor uddannelses-lægerne er delt op på enhed/afdeling/stilling
  • Generelt arbejdes der på bedre hastighed i systemet.


Oplever man aktuelle udfordringer i Uddannelseslæge.dk, henvises der altid til at kontakte supportteamet for Videreuddannelsesregion Nord på telefon: +45 78 41 08 00 eller på email: vus@stab.rm.dk / uddannelseslaege@rm.dk

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-216-22

4. Status på bekymringsbrev fra DPS

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget tager status til efterretning

Sagsfremstilling

Opfølgning på bekymringsbrev fra Dansk Psykiatrisk Selskab vedrørende opnåelse af grunduddannelse i psykoterapi.


Tilbage i 2021 sendte Dansk Psykiatrisk Selskab (DPS) et brev til de lægelige vicedirektører i psykiatrien. Brevet beskrev de udfordringer der er for uddannelseslæger i forhold til at opnå grunduddannelsen i psykoterapi i en travl klinisk hverdag. Brevet er vedlagt som bilag.


På uddannelsesudvalgsmødet d. 14. marts 2022 drøftede udvalget mulige løsninger, og man besluttede at Anders og Lisbeth ville arbejde videre med problematikken for Region Midtjyllands vedkommende og tage det op på næste uddannelsesudvalgsmøde. Såfremt Anders og Lisbeth har fundet en løsning ved næste møde, kan Region Nordjylland lade sig inspirere af dette.


Da både Anders og Lisbeth desværre var fraværende til seneste uddannelsesudvalgsmødet i tilbage i september, vil de derfor give en status ved dette uddannelsesudvalgsmøde den 21. marts 2023.

Beslutning

Sagen blev drøftet bredt i udvalget, da Anders ikke var tilstede på dagens møde, og Lisbeth ikke længere er UAO. Zywia (UKO) kunne fortælle, at hun, af lægefaglig direktør Jakob Paludan, er blevet inviteret til at indgå i en dialog med DPS psykoterapiudvalgets repræsentanter fra psykiatrien i RM for at drøfte problematikken omkring udfordringerne med, at der er speciallæger som kan finde tid til at tage grunduddannelsen i psykoterapi. Da problematikken i høj grad involverer drift og organisering, besluttes det af udvalget, at UKO for Region Midt Jylland og kommende UKO for Region Nordjylland går ind i sagen for nu. Punktet vil fremgå igen på næste møde med en opfølgning på dialogen med Jakob Paludan og DPS.


Udvalget drøfter desuden, hvem man har kendskab til som er ved at tage uddannelsen på nuværende tidspunkt (Mette og Trine og evt. Jesper), og så drøftes det, hvordan man kan motivere flere til at tage uddannelsen. Det kan være en overvejelse værd, at man allerede begynder at motivere uddannelseslæger under hoveduddannelse til at gå i gang umiddelbart efter denne er afsluttet.

Der opfordres desuden til, at UAO'er i samarbejde med cheflæger holder øje med H-læger i deres sidste år, og opfordrer potentielle kandidater til at gå i gang med uddannelsen i psykoterapi. Hvis det opleves at økonomi kan være en barriere, så opfordres man til at tage kontakt til UKO og udvalget, så dette kan drøftes.


Opklaring vedrørende betænkningen: På DPS' hjemmeside om psykoterapi betænkning er formuleringen:


”Betænkningen træder i kraft 1/3-2016. Kravet om lægelig supervision gælder fuldt ud for supervision udført efter årsskiftet 2025/26.


Der fremgår endvidere:

”Ikrafttræden Betænkningen træder i kraft 1/3-2022 for de læger, der påbegynder hoveduddannelse (neurologisk sideuddannelse) denne dato. Hoveduddannelsesforløb, der er påbegyndt inden, falder ind under overgangsordning og skal opfylde krav i henhold til den tidligere betænkning. I forhold til andelen af lægelig supervision skal kravet være opfyldt for supervisioner efter årsskiftet 2025/26.”

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-216-22

5. Status på specialespecifikke vejlederkursus

Det indstilles,

at uddannelsesudvalget tager status til efterretning

Sagsfremstilling

På baggrund af det bekymringsbrev, som det specialespecifikke uddannelsesudvalg i psykiatri i Videreuddannelsesregion Nord formulerede tilbage i 2019 vedrørende den lægefaglige uddannelse i psykiatri, blev der, som en del af løsningen, nedsat arbejdsgruppe, som skulle beskrive og udvikle et supplerende vejlederkursus for speciallæger i psykiatri.


På sidste møde gav Trine Dürr Grue en opsummering på den foregående proces med at få udarbejdet det supplerende vejlederkursus for speciallæger i psykiatri. Det blev endvidere besluttet, at Mads Leth (UKYL) skulle indgå i gruppen og bidrage med bl.a. uddannelseslægens perspektiv. Mads ville også forsøge at tage kontakt til en person fra Region Syddanmark, som tidligere har arbejdet med et lignende vejlederkursus for speciallæger i psykiatri, for at høre om hun havde lyst til at hjælpe med det videre arbejde.


Arbejdsgruppen består således af Trine Dürr Grue (Regionspsykiatrien Midt), Thea Færch Grønfeldt (Regionspsykiatrien Horsens) og Inge Fibiger (Klinik Psykiatri Syd, Aalborg UH) og Mads Leth (Afdeling for Psykoser)


På sidste møde aftalte udvalget, at hver afdeling forud for dagens møde har undersøgt, hvor mange af deres speciallæger, der har været på det generelle vejlederkursus. Hver afdeling skal desuden undersøge, hvor stor opbakning der er til det forventede supplerende vejledningskursus.


På dette møde giver arbejdsgruppen en status og det videre arbejde med udviklingen tages igen op.




Beslutning

Videreudviklingen af det regionale supplerende specialespecifikke vejledningskursus har ligget stille siden sidst, men Mads sidder sammen med Inge i den nationale arbejdsgruppe, og her arbejder man med at lave et nationalt kursus, som dækker hele landet. Det er pt. planlagt, at Inge skal fremlægge foreløbig outline for det nationale kursus for de lægefaglige direktører i maj, så lige nu afventer man om, der er opbakning til et nationalt initiativ.

Et sådan initiativ vil tage udgangspunkt i noget materiale, som Østdanmark har udviklet og vil være mere praksisnært end det generelle kursus er.

Man håber på, at der ligger en afklaring i september, og hvis der ikke er opbakning til det nationale initiativ, så vil man fortsætte udviklingen af det regionale tilbud.


Det er ikke meningen, at det supplerende specialespecifikke vejledningskursus skal overtage pladsen for det generelle vejlederkursus, og i Region Midtjylland er man i gang med at udvikle en ny version af det generelle kursus. UKO har tilbudt at kunne bidrage med et psykiatrisk perspektiv, da det vil være relevant viden for alle specialer.



Herefter gik udvalget bordet rundt og hver afdeling gav en status, hvor mange af deres speciallæger, der har været på det generelle vejlederkursus:


  • Randers: her mangler 4 speciallæger at deltage i kurset
  • Funktionelle lidelse: her mangler 2 speciallæger at deltage i kurset.
  • Aalborg Syd: 13 ud af 16 fasteansatte speciallæger har allerede deltaget og yderligere 3 er tilmeldt, så inden udgangen af 2023 skulle alle have gennemført.
  • Retspsyk nord: Her har 2 ud af 2 deltaget
  • Midt: 4 ud af 7 har ikke deltaget – men flere er relativ nyuddannet.
  • Horsens: 4 (+ 1 tilmeldt) ud af 8 har deltaget.
  • Gødstrup: ca 3 ud af 5 har deltaget.
  • ADA: Alle (ca. 12) har været afsted (med 1 på venteliste). Det er alle fastansatte, som har været afsted. Lokalt har man et mål om at kursret skal tages hver 5. år.
  • AFP: 11 ud af 22 har deltaget, med 4 som har taget kurset indefor de sidste 5 år. Man har mange speciallæger i ambulatorier, som ikke har vist interesse for at deltage.
  • Retspsyk AUH: 8 ud af 12 har deltaget.


Udvalget drøfter, hvilken kadence for deltagelse, der kunne være en god rettesnor i specialet. Nogle steder er der lokale aftaler om, at man skal deltagelse i kurset hver 5 år og for somatikken ligger det på 10 år.


Udvalget anført af UKO træffer en princip beslutning, som går på at man vil opfordre til at speciallæger med vejleder/uddannelsesopgaver senest 5 år efter speciallægeuddannelsen skal have færdiggjort kurset. Gentagende deltagelse skal ske med en kadence hver 5-10 år. Bemærk dette kan afhænge om der kommer et specialespecifikt kursus, og den enkelte har behovet. Det drøftes endvidere, at der kan være behov for ledelsesopbakning, men at opfordringen til at efterleve ovenstående tager udgangspunkt i en dialogbaseret tilgang, mens det kan være givtigt som kutyme. ift. de årlige medarbejderudviklingssamtaler.


Det drøftes endvidere, hvorvidt der kan laves andre regler for udenlandske læger (f.eks. max 2 år efter ankomst til Danmark) og dette tages op med regionernes ansvarlige for området (Region Midtjylland: Charlotte Stensig, Region Nordjylland: ??

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-216-22

6. Speciallæger som vikar - drøftelse af uddannelsesansvar i det daglige

Det indstilles,

at punktet drøftes og afdelingerne videndeler

Sagsfremstilling

På sidste uddannelsesudvalgsmøde blev det foreslået, at det, på det kommende møde, kunne være interessant at drøfte, hvilke forventninger der er til hvor meget speciallæger, som er vikar på en afdeling, indgår i den daglige uddannelse ift. supervision og vejledning m.m. af uddannelseslægerne på afdelingen.


Beslutning

Udvalget drøfter brugen af speciallæge vikarer ifm. uddannelses opgaver. Man når omkring følgende punkter:


  • Horsens har en del vikarlæger, næsten en fordeling på 50/50, og der har været en drøftelse med afdelingsledelsen omkring at disse vikarer skal indgå i uddannelsesopgaven på afdelingen i form af i supervision, klinisk vejledning, som hovedvejleder, til undervisning osv. Man anvender vikarerne på lige fod som fastansatte, og derfor sendes de også på vejlederkursus.


  • Viborg har pt. 3 speciallægevikarer, hvor én ikke er vejleder, mens de to andre er på sengeafsnit, og anvendes på lige fod med de fastansatte til uddannelsesopgaver, da man har behov for det.


  • Gødstrup anvender mange speciallægevikarer, og her indgår de som regulære læger ift. uddannelse. Man har f.eks. ansat énn mhp. at være vejleder. Desværre kan man lige nu ikke efterkomme det, da man på afdelingen har behov for at bruge alle vikarer til at dække driftsopgaverne.


  • Aalborg Syd har ca. 7 vikaransatte speciallæger, men her ser man det generelt som en dårlig ide at bruge dem i uddannelsessammenhæng. Dog kan det afhænge af personen. Man oplever, at nogle af de vikarer, som er ansat til at dække driften ikke er gode til den kliniske vejledning, mens andre vikarer fungere godt som kliniske vejledere. Der er stor forskel på, hvad de er ansat til og derfor også om man kan anvende dem som f.eks. vejledere.


  • Kan man bruge vejlederfunktionen i stillingsopslagene? – kan det skrives ind, at man kan få et vejlederkursus? Kan det bruges i rekruttering som sigte? Uddannelsesfokus kan være attraktivt for nogle.


  • Speciallægevikarer kan godt indgå med uddannelsesansvar, hvis de er kvalificeret til det og har lysten. Der stilles dog spørgsmål til hvordan de vurderes, og hvordan man understøtter, at de har det faglige niveau til det. Som udgangspunkt ved man ikke på forhånd om vikarerne har vejlederkompetencer, når de ansættes.


  • Udvalget identificerer et bekymringspunkt som bringes med på cheflægeforum: Vikarer i specialet – er de klædt godt nok på til at indgå som uddannelseskapacitet? Kan de løfte opgaven? Kan man kræve det, hvis man betaler lønnen for det? Det er ikke nødvendigvis for alle – men hvis der udpeges en vikar til at indgå i uddannelseskapaciteten, så bør der også stilles krav til, at de er klædt ordentlig på til opgaven.
Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

7. Manglende PKL i psykiatri specialet

Det indstilles,

at punktet drøftes i udvalget

Sagsfremstilling

Punktet er foreslået af Lisbeth Uhrskov, da der endnu ikke er ansat en PKL i Psykiatri specialet. Her er der mulighed for at drøfte evt. løsninger.

Beslutning

Der er endnu ikke noget nyt om evt. ansættelse, men man håber naturligvis snart at kunne rekruttere en ny PKL til specialet.


Zywia vil i kraft af sin funktion, som UKO gerne deltage i uddannelsesudvalgsmøderne fremadrettet, da det vil give god mening ift. hendes kontaktflader.

Mads deltager også fortsat qua hans meget relevante efteruddannelse og i den forbindelse vil Mads også undersøge om Inge kunne have lyst til at deltage i udvalgsmøderne.

Mads tilbyder desuden at bidrage med faglige oplæg på udvalgsmøderne, hvis der pågår noget aktuelt i udvalget.

Udvalget beslutter, at der er opbakning til at disse tre deltager med deres funktioner, som er vigtige for opretholdelse af det gode uddannelsesmiljø i specialet.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-31-77-504-22

8. Nyt fra VUS

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

NYT FRA VUS



Baggrundsnotat (September 2022)

Region Midtjylland har udarbejdet notatet "Baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger og speciallægevækst". Notatet er opdateret september 2022 og er gældende for Region Midtjylland (se følgende to bilag: "Baggrundsnotat - 2022" og "Bilag til baggrundsnotat - 2022").


Besatte og ubesatte hoveduddannelsesforløb (Oktober 2022)

Indberetning til Sundhedsstyrelsen om besatte og ubesatte hoveduddannelsesforløb for Videreuddannelsesregion Nord for andet halvår 2022 og hele 2022 inkl. fleksforløb (Se bilag: Indberetning H-stillinger 2. halvår 2022 + 2022 samlet VUR Nord). Tallene for 2022 i Videreuddannelsesregion Nord kan findes på www.videreuddannelsen-nord.dk. Tallene kan bl.a. bruges som et redskab til karrierevejledning af uddannelsessøgende.

Opslåede og besatte introduktionsstillinger (Oktober 2022)

Indberetning til Sundhedsstyrelsen om opslåede og besatte introduktionsstillinger for Videreuddannelsesregion Nord for 2022 (Se bilag: Indberetning af introduktionsstillinger 2022). Tallene for 2022 i Videreuddannelsesregion Nord kan findes på www.videreuddannelsen-nord.dk.

Fleksibilitet i antal i-stillinger (Oktober 2022)

På møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse den 5. marts 2015 godkendte Rådet et revideret administrationsnotat for fleksibilitet i antal i-stillinger (se bilag: Administrationsnotat fleksibilitet i antal i-stillinger). Notatet beskriver mulighederne for, hvorvidt afdelinger kan få flere introduktionsstillinger end det maksimum de er angivet til i den lægefaglige indstilling.


På baggrund af søgning til hoveduddannelsen for 2022, er der lavet opdaterede pejlemærker for, hvornår en afdeling kan søge om i-stillinger der overskrider afdelingens maksimumsdimensionering (se bilag: Specialer fordelt efter søgning til hoveduddannelsesforløb 2022). Der er sket følgende ændringer:


Ændringer i pejlemærker

Specialer

Fra pejlemærke 2 (lav søgning) til pejlemærke 3 (middel søgning)

Kl. Genetik

Fra pejlemærke 2 (lav søgning) til pejlemærke 3 (middel søgning)

Oftalmologi

Fra pejlemærke 3 (middel søgning) til pejlemærke 2 (lav søgning)

Kl. Mikrobiologi


MUK 2023 (December 2022)

I Videreuddannelsesregion Nord er vi igen gået gang med at arrangere den store danske fælles medicinsk uddannelseskonference om lægeuddannelsen (MUK2023) for alle aktører i den præ- og postgraduate lægeuddannelse. MUK2023 afholdes d. 24.-26. september 2023 i Aarhus.

Tilmelding åbner den 1. februar 2023 via www.rm.plan2learn.dk, hvor man skal søge på "MUK2023"

Formålet med MUK2023 er at inspirere til videreudvikling og nytænkning af den lægelige uddannelse fra studie over videreuddannelse til efteruddannelse.

Konferencens overordnede tema er: ”Hvordan skaber vi lægers uddannelse i fremtiden - sammen?” Invitation til MUK2023 er vedhæftet som bilag.


Beslutning

Orienteringen tages til efterretning. Se pkt. 3 ang. nyt fra uddannelseslæge.dk

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

9. Næste møde

Sagsfremstilling

Dato for næste møde, punkter på næste møde, tema og emner.

Beslutning

Næste møde afholdes tirsdag d. 10. oktober i Viborg. VUS og Regionspsykiatrien Midt aftaler hvem der er vært.
VUS har indkaldt til mødet via kalenderinvitationer – vær her opmærksom på at give besked til VUS, hvis der er ændringer i ansættelsesforhold, nye UKLY'er o.l. som betyder, at invitationen skal sendes til nye/flere medlemmer.
 
Punkter til dagorden:
Opfølgning på dialog med Jakob Paludan og DPS ift. vedrørende opnåelse af grunduddannelse i psykoterapi.

Evt. fagligt oplæg fra Mads omkring faglig lagring.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

10. Eventuelt

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-72-275-18

11. Deltagere

Beslutning

Tilstede:


Thea Færch Grønfeld, UAO, Regionspsykiatrien Horsens

Trine Grue, UAO, Regionspsykiatrien Midt

Evelina Jurgelevic, Klinik Psykiatri Syd, Aalborg

Maja Kirkegaard, UKYL, Regionspsykiatrien Midt

Mads Leth, UKYL, Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien

Ida Kattrup, UAO, Almenpsykiatrien, Klinik Psykiatri Syd, Aalborg

Mette Viller Thorgaard, UAO, Afdeling for Depression og Angst, AUH Psykiatrien

Rasmus Skaarenborg Hjuler, UAO, Retspsykiatrisk afdeling, AUH Psykiatrien

Peter Møller Andersen, UAO, Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien

Frank Johansen, UKYL, Regionspsykiatrien Gødstrup

Sara Boelt Søgård Larsen, UKYL, Klinik Psykiatri Syd, Aalborg

Sussi Fredenslund, UAO, Retspsykiatrisk afdeling, Klinik Psykiatri Syd, Aalborg

Zywia Brouer, Uddannelseskoordinerende overlæge

Helle Østergaard, Videreuddannelsessekretariatet (referent)


Afbud:


Lone Jensen, ledende overlæge, Ældrepsykiatrien, Klinik Psykiatri Nord, Brønderslev

Eliza Kisielinska, UKYL, Klinik Psykiatri Syd, Aalborg

Signe Kirk Dahl, Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien

Josif Naumovski, UAO, Klinik Psykiatri Nord, Brønderslev

Lise Gormsen, UAO, Funktionelle Lidelser, AUH

Linda Nielsen, Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien

Amy Petersen, UKYL, Klinik Psykiatri Syd, Aalborg

Thorbjørn Lien Kjær, UKYL, Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien

Anders Lindelof, UAO Regionspsykiatrien Randers

Inge-Alice de Miranda, UAO, Afdeling for Depression og Angst, AUH Psykiatrien

Helle Mereweather, UKYL, Regionspsykiatrien Horsens

Tilbage til toppen