Karrierevejledning er hjælp til at træffe det bedste specialevalg for dig på baggrund af dine faglige og personlige præferencer. Karrierevejledning kan desuden være en hjælp til at håndtere de udfordringer, der kan opstå undervejs i din karriere. Det er vigtigt, at du som yngre læge selv tager ansvar for at søge karrierevejledning, så du kommer bedst muligt fra start i din karriere.

Nedenfor kan du se, hvilke muligheder du har for at søge karrierevejledning.

Arbejdspladsen
Den vigtigste karrierevejledning foregår på din arbejdsplads, hvor du i dialog med vejleder, uddannelsesansvarlig og kollegaer kan tale om specialevalg, fremtidige karriereønsker og muligheder. Du kan bede din vejleder eller uddannelsesansvarlige om karrierevejledning og få en ærlig samtale om din fremtid. Det er en fordel, hvis du selv forbereder samtalen og ved, hvilke emner du gerne vil have sparring omkring.

Videreuddannelsessekretariatet
Vi kan svare på spørgsmål om muligheder, regler og rammer på uddannelsesområdet.
Derudover kan vi være behjælpelige med data om eksempelvis opslåede og besatte stillinger, eller viden om specialernes ansættelsesprocedurer til hoveduddannelserne.

Du er altid velkommen til at kontakte Videreuddannelsessekretariatet, hvis du er i tvivl om specialevalg, eller hvis du har problemer i løbet af din lægeuddannelse.
Kontakt tlf. 7841 0800, mail: VUS@stab.rm.dk eller find den specialespecifikke medarbejder her.

Yngre Læger
Yngre læger er behjælpelige, hvis du har spørgsmål om dine rettigheder, din overenskomst eller, hvis du har brug for råd i forhold til din karriere. På deres hjemmeside finder du blandt andet "karriereværket", som er et redskab til dialog og refleksion ved vejledersamtaler. Derudover tilbyder Yngre læger en mentorordning, hvor en erfaren læge stiller sig frivilligt til rådighed for en mindre erfaren kollega. Mentorordningen har fokus på både faglig og personlig udvikling.

Specialevalgsdag
Hvert år afholder Region Midtjylland og Region Nordjylland "Specialevalgsdag" i skiftevis Aarhus og Aalborg. Her har du mulighed for at møde alle specialerne og tale med yngre læger indenfor hvert speciale.