Karrierevejledning er hjælp til at træffe det bedste specialevalg og hjælp til at løse de udfordringer, der kan opstå i en lægekarriere. Det er vigtigt, at du som yngre læge selv tager ansvar for at få karrierevejledning, så du kommer bedst muligt fra start i din karriere. Nedenfor kan du se, hvilke muligheder du har for at få karrierevejledning.

Arbejdspladsen
Den vigtigste karrierevejledning foregår på arbejdspladsen, hvor du i dialog med vejleder og kolleger afprøver, om du er i det rigtige speciale, og har samtaler om muligheder for en karriere, der passer til dig. Du kan bede din vejleder eller uddannelsesansvarlige om karrierevejledning og få en ærlig samtale om din fremtid. Det er en fordel, hvis du selv (eller i samarbejde med din vejleder) forbereder samtalen og ved, hvilke punkter du gerne vil have sparring omkring. Hjemmesiden, godvejledning.dk, giver god inspiration til spørgsmål, som du kan drøfte med din vejleder.

Videreuddannelsessekretariatet
Vi kan svare på spørgsmål om fakta vedrørende mulighederne og reglerne på uddannelsesområdet.
Vi kan f.eks. hjælpe med svar på spørgsmål om opslåede og besatte stillinger, og vi har viden om specialernes ansættelsesprocedurer til hoveduddannelserne.
Du er altid velkommen til at kontakte Videreuddannelsessekretariatet, hvis du er i tvivl om specialevalg, eller hvis du har problemer i løbet af din lægeuddannelse.
Kontakt Videreuddannelsessekretariatet på vus@stab.rm.dk eller telefon 7841 0800

Yngre Læger
Ved spørgsmål om dine rettigheder, overenskomst eller hvis du vil have inspiration til din karriere, så er fagforeningen Yngre Læger behjælpelige.

Aarhus Universitet og Aalborg Universitet
Hvert år afholdes specialevalgsdag på universiteterne i skiftevis Aarhus og Aalborg. Her er der mulighed for at møde alle specialerne og tale med yngre læger inden for hvert speciale.